Изправят авариралия кораб на Пристанище Варна - Запад

Мисия Варна

13-05-2014, 14:56

Снимка:

maritime.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Авария на Пристанище Варна - Запад: Кораб се обърна на кея

Утре плавателният съд се очаква да бъде напълно изправен

Транспортният министър Данаил Папазов инспектира акцията по изправяне на авариралия кораб на Пристанище Варна - Запад. "Премината е критичната точка и очаквам утре корабът да бъде напълно изправен", заяви той по време на проверката на предприетите действия от "Пристанище Варна" ЕАД и Изпълнителна агенция "Морска администрация" за стабилизиране на плавателния съд.

"Вчера корабът е бил наклонен на около 35 градуса, а днес – на около 25 и продължава да се изправя“, каза министър Папазов. По думите му институциите са реагирали адекватно на ситуацията и са взети всички мерки за справяне с кризата. "Разпоредил съм проверка на причините за инцидента и на техническото състояние на кораба", допълни Данаил Папазов.

Припомняме, че корабът “Mohammed H”, плаващ под молдовски флаг, се наклони силно към кея в неделя (11 май) по време на товарни дейности на сода. Екипажът бе евакуиран на сушата. Около плавателния съд бе разположено боново ограждение, а нефтосъбирач продължава да дежури в района на Варна – Запад, за да не бъде допуснат разлив. Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"