Фажев: Преди нас в школата на Спартак беше пълен хаос, сега въведохме ред

Николай Станчев може да бъде заменен като няма резултати в академията

Ръководството на Спартак 1918 ще затяга контрола върху детско-юношеската школа. За това увери шефът на клуба Антон Фажев. Силните хора искат да се подобрят резултатите на детските и юношеските гарнитури в националните и зонални първенства, както и да бъдат подготвени кадри, които след време да направят решителна крачка към влизането в представителния тим.

„Затягаме контрола върху работата на треньорите. Всеки ще си носи отговорността. Искаме периодично да се провеждат тестове, чрез които да се следи развитието и физическото състояние на всеки един от трениращите в академията. Резултатите в мачовете също трябва да се подобрят”, отсече пред Днес + Фажев.

Той сподели че Управителният съвет на клуба е дал пълен картбланш на директора Николай Станчев, който трябва да контролира случващото се на Спортен комплекс „Локомотив”. „Никой не е вечен. Станчев е поел своята отговорност и като няма резултати, може да бъде заменен”, загатна Фажев.

Силният човек в Спартак добави, че негативните резултати на отборите в школата са от години. „Преди ние да поемем управлението на клуба, в академията беше пълен хаос. Сега всичко е чисто и си плащаме данъците. Смея да твърдя, че въведохме ред. Негативните резултати са от години, не са от вчера”, коментира шефът на „соколите”.