1500 килограма желязо откраднати от склад до "Родопа"

Крими

12-05-2014, 15:49

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Двама от бандата се отърваха с условни присъди

Четиримата младежи са откраднали 155 метални тръби от склад на фирма, разположен в двора на бившето предприятие "Родопа" в Южна промишлена зона под Аспарухов мост. Днес те получиха присъди от Районeн съд, а на собственика ще заплатят солидарно 1875 лева за причинените имуществени вреди.

Кражбата е извършена в ранните сутрешни часове на 1 юли миналата година. Случайно при разходка ден по-рано в района подсъдимите забелязали отвор в стената на склада, на височина около 1.80 от земята. През него те успели да се прехвърлят и да влязат в халето, където се съхранявали поцинковани метални тръби с различен цолаж и дължина. Взели решение да се върнат рано сутринта на следващия ден и да ги откраднат. С кирка един от подсъдимите направил две дупки в стените на склада, за да могат по лесно да изкарват металните тръби. За около час четиримата младежи успели да извадят тръбите с общо тегло 1500 килограма, които на място край оградата нарязали с оксижен за по-лесно пренасяне. Пренесли нарязаните метални части до намиращо се в близост работническо общежитие, откъдето извикали камион, за да ги транспортира до изкупвателен пункт за старо желязо.

Неосъжданите до момента - 24-годишният Илия Н., 23-годишният Андриан Д. и 22-годишният Пламен Н., получиха по 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. 22-годишният Илчо Н. бе осъден на 8 месеца и 20 дни затвор при първоначален строг режим, като по отношение на него Районният съд приведе в изпълнение е и наказание от 3 месеца лишаване от свобода, наложено му с предходно осъждане през 2012г.