Черно море взе бронзовите медали в Елитната до 19 г.

Спорт

10-05-2014, 20:57

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море завърши сезона с равенство срещу Берое

СНИМКИ: Моряците на Станислав Стоянов и Иван Николов завършиха 1:1 с Берое в последния кръг

Юношите старша възраст на Черно море спечелиха бронзовите медали в Елитна футболна група до 19 г. "Моряците“, водени от любимеца на феновете на Черно море Станислав Стоянов и Иван Николов, завършиха 1:1 с тима на Берое на стадиона под Аспаруховия мост. Моряците бяха без четирима от основните си футболисти - Мартин Костадинов, Кристиян Пешков и Сашо Попов са с националния тим на турнир в Италия, а Сами Миланов бе контузен.

От 15-ата минута домакините играха с 10 души, тъй като Петко Цанков бе изгонен за професионален фаул срещу откъснал се сам срещу вратаря съперник. Въпреки че бяха с човек по-малко на терена варненци успяха да поведат в резултата в 65-ата минута. Карен Мадуян реализира дузпа за нарушение срещу Велизар Обрешков. Малко преди края на двубоя обаче "заралии" успяха да изравнят също от 11-метров наказателен удар.

Възпитаниците на дуото Стоянов-Николов завършиха с 67 т., колкото има и ЦСКА, но са с по-добри показатели в преките двубои. Черно море победи армейците с 3:0 във Варна и направи 2:2 в София. Шампион е Литекс, който завърши със 74 т. Толкова събра и Левски, но "оранжевите“ са с по-добри показатели в преките им мачове.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

"Доволен съм от всички момчета. Въпреки че играха с човек по-малко се бориха мъжки за трите точки. Във всички мачове през сезона футболистите проявяваха характер и съвсем заслужено завършихме на трето място. Във всеки мач през сезона момчетата играха до последната минута, бориха се мъжки и резонно си завоюваха бронза. В колко срещи обръщаме съперника след 0:1 - 0:2 и печелихме на пръв поглед загубени мачове. Най-много се радвам, че опровергахме скептиците. Някои хора заявиха преди първенството, че с набор 1995 ще изпаднем от Елитната група. Ние обаче взехме медал", сподели пред Varnautre.bg Станислав Стоянов..

"Доволни сме от всички момчета, изиграха един труден втори полусезон. Заради сгъстения цикъл и многото мачове се натрупа голяма умора. През доста от мачовете ни липсваха основни футболисти. Викаха ги в мъжкия тим, в националния, но тези, които влизаха в игра се справяха със задачите. Не можахме да постигнем максимума през този сезон. Доволни сме обаче, че сме в тройката, но малшанса в определени мачове през сезона ни попречи да се класираме по-напред", коментира Иван Николов.