Връчват годишните награди на клуб "Отворено общество"-Варна

Мисия Варна

10-05-2014, 12:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха се против номинацията на митрополит Кирил за награда "Варна"

Постановката "Особености на руската любов" ще закрие церемонията по награждаването

Традиционните годишни награди на клуб "Отворено общество"-Варна ще бъдат връчени утре (11 май) от 19 часа в зала 1 на ФКЦ-Варна. За 22-а поредна година ще бъдат наградени личности с принос в различни сфери на обществения живот в Морската столица.

По традиция клубът отличава и представя на широката общественост учители от Варна, които вървят по стъпките на първоучителите. Изявени ученици с разнородни таланти и постижения,  наши съграждани, които вършат чудеса, благодарение на ума и на сърцата си, ще получат признанието на клуба. Ще бъдат наградени за изключителния си принос личности, които оставят ярка диря в съвременната история на Варна и на България.

Отличието „Учител на годината“ получават:

Павлинка Тодорова - преподавател по народно пеене в Националното училище по изкуства „Добри Христов“. Десетки са първите, специалните награди, златните отличия и дипломите, извоювани от нейните ученици на национални конкурси.
Художника Николай Русев - неудържим генератор на идеи и на проекти, а учениците му са вече утвърдени творци по света.
Йорданка Маринова - директор на ОУ „Панайот Волов“ в квартал Виница във Варна, което работи по Европейска програма „Екоучилища“.

Наградата „Отличие на победителя“ ще получат:

Младите цигулари Мартин (15г) и Александър(12г) Зейнарови, които вече са дебютирали на сцени у нас и по света и имат респектираща солистична кариера.
Пламена Недялкова (18г) – талантливата ученичка от I ЕГ във Варна, спечелила Голямата награда за женска роля на Националния кръг на Театралния фестивал на немския език.

С награда „Море“ ще бъде отличена:

Дарина Иванова – един от основателите на Морски клуб „Приятели на морето” и на проекта „Лятна морска академия”. Проект, за професионално обучение на деца и младежи в неравностойно положение, които днес са сертифицирани водолази или водачи на различни категории плавателен съд.

Наградата „Херман и Карел Шкорпил“ ще бъде връчена на:

Лиляна Липчева - уредника на обновения Учебен музей и експозиции на РИМ Варна.
Наградата „За принос в медицината и здравеопазването“ получава:
Д-р Милко Папазов ръководител на Родилно отделение при МБАЛ „Св.Анна“ и на екипа, спасил живота на родилка и нейното бебе.

Отличието „За принос  в културата“ е за:

Фотографа Росен Донев – заради любовта и постоянството, с което съхранява паметта на един от най-старите музикални фестивали в Европа –„Варненско лято“.

С Голямата награда за „Духовен принос“ ще бъде отличен:

Актьорът Борис Луканов – за достойно и талантливо преживените му творчески години, ярките и запомнящи се роли, изиграни на сцената и в киното.

Голямата награда „За граждански принос“ ще бъде връчена на:

Неделчо Беронов - един от най-ярките юристи в съвременната история на българското право, 43 години главен арбитър в Държавния арбитраж – Стара Загора, Сливен и Варна, както и в Арбитражния съд при БТПП. Изявен конституционалист, съдия в КС на Република България и негов  председател от 2003 до 2006 година.

На финала на 22-та годишна церемония за наградите на Клуб „Отворено общество“ Варна, гостите в Зала 1 на ФКЦ  ще гледат театралната постановка по Александър Галин на режисьора Васил Василев "Особености на руската любов".