Немски дипломи получиха зрелостници от Първа езикова гимназия

Мисия Варна

08-05-2014, 14:43

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Полученият документ е вход за немските университети

43-ма зрелостници от Първа езикова гимназия получиха немски езикови дипломи след успешно издържани изпити с много високи резултати.  Тържествена церемония се състоя в Градската художествена галерия на 7 май 2014 г. в присъствието на Йорг Каснер, консултант и координатор за обучението по немски език в Република България, и Константин Пригниц, експерт по немски език за Североизточна България.

Немските езикови дипломи се присъждат на ученици, които са положили писмен и устен изпит и са вход за немските университети. Двата изпита се полагат в България в съответното училище, като писменият се проверява в Кьолн, Германия, а устният се оценява в България. С тях учениците доказват своята езикова компетентност на ниво B2/C1 и полученият за това документ е без изтичане на давността, поради което немските езикови дипломи са така желани от много ученици.

За да се стигне до полагането на двата изпита, се преминава през тригодишно обучение, което е съобразено с изискванията на европейските университети. Отличният успех се дължи както на добрата подготовка, така и на амбициите на учениците, които се приемат в Първа езикова гимназия с традиционно високи резултати след завършен 7. клас. За учебната 2013/2014 година минималният бал беше 33,658 за паралелките с изучаване на немски език