Мощни машини тръгват от Морска гара в националния шампионат по офроуд

Внушително офроуд шоу стартира от Морска гара утре, 2 май, в 9 часа

Над 60 рали автомобили, мотори, ATV и други машини се включват в едно от най-очакваните състезания по офроуд в България. Това е вторият кръг от националния шампионат на България по Офроуд към БФАС, който се провежда от 1 до 4 май с подкрепата на община Варна. Състезанието съвпада с дните на прочутата регата "Тол Шипс" и мястото за старта е избрано именно по този повод. Офроуд надпреварата се провежда и организира от АСК "Черно море–Варна", а финалът й е в района на Балчик.

"В три наситени със емоции и напрежение дни, ще се разгори битка. Битка на сътезателите и техните подготвени машини със състезателното трасе, битка между силни конкуриращи се екипажи, битка за първото място. Достигането до финала ще е целта за всеки състезателен екипаж. Скорост, адреналин, напрежение и професионализъм, това е мисията", посочват организаторите.

Програма:
2 май
Този ден е истинското начало на тридневното приключение за участниците и гостите на състезанието. Официалния старт на състезанието е събитие изцяло посветено на популяризирането на спортната дисциплина “Офроуд", както и на Варна като регион, заемащ водеща роля в развитието на спорта. Откриването на състезанието е издържано изцяло в духа на спортния кодекс на БФАС. 09:00 Церемония по официално откриване и символичен първи старт на състезанието.

Придвижване до първа часова контрола (реален старт):
09:30 Старт автомобили Крос Кънтри. Трасе ~300 km.
10:00 Старт автомобили клас Трофи
10:30 Старт Мотори и АТВ
17:30 Затваряне на състезателния ден 19:00 ч.
Обявяване на предварителни резултати в секретариата на състезанието в хотел Гергана
19:30 Брифинг за участниците в клас Крос Кънтри, Трофи, Мотори и АТВ

3 май
09:00 Старт на втори състезателен ден в последователност клас Крос Кънтри, Трофи, Мотори и АТВ
17:00 Затваряне на състезателния ден 19:00 Обявяване на предварителни резултати в секретариата на състезанието в хотел Гергана
19:30 Брифинг за участниците в клас Крос Кънтри, Трофи, Мотори и АТВ

4 май
09:00 Старт на трети състезателен ден в последователност клас Крос Кънтри, Трофи, Мотори и АТВ
17:00 Затваряне на състезателния ден 19:00 Обявяване на предварителни резултати в секретариата на състезанието в хотел Гергана
20:00 Обявяване на резултатите, награждаване на победителите и закриване на състезанието
21:00 Начало на неофициалната част