Моряците от "Мир" биха "Крузенщерн" на финала по плажен волейбол

Близо 400 моряци се включиха в спортната програма на "Тол шипс"

С турнири по плажен футбол, плажен волейбол 3х3 и дърпане на въже, регати по гребане и ветроходство с лодки "ЯЛ 6", и състезния по гмуркане и плуване започна спортната надпревара за екипажите на ветроходите от регата "Тол шипс". На Южния плаж, в басейн "Приморски" и в акваторията на пристанището се включиха около 400 моряци от учебните кораби.

В оспорван финал руските "Мир" и "Крузенщерн" определиха победителя в плажния волейбол. Победа с 2:1 гейма (21:23, 21:16, 21:8) спечели екипажът на "Мир".

В това време десетки хиляди варненци разгледаха осемте ветрохода от клас А, акостирали във варненският порт. Това са българските "Калиакра" и "Роял Хелена", руските – "Мир", "Надежда", "Крузенщерн" и "Седов", румънският "Мирча" и пакистанският "Рах Навар". В клас В са четири ветрохода – "Адорнате" (Румъния), "Атила" (Испания), "Бодрум" (Турция) и "Джоана Лукреция" (Великобритания). В класовете C и D, където попадат ветроходните яхти, са съответно "Сий Адвенчър" (Финландия) , "Пюър Хани" (Русия) и руските "Акела" и "Викинг". От надпреварата, след инспекция от страна на STI, отпаднаха "Феникс" (България) и "Витяз" (Русия).