Tall Ships тръгна "по вода"

Проливният дъжд не отказа варненци от голямото морско приключение

Проливният дъжд, който се изля на официалното откриване, не успя да откаже варненци и гости на града да се впуснат в морското приключение. Многолюдни групи се отправиха да разглеждат корабите, акостирали в пристанището, които са отворени за граждани всеки ден от 10 до 18 часа, като в обедните часове е предвидена кратка почивка. 

Междувременно днес стартира и гонката Про-Ам във Варненския залив, като част от съпътстващата програма на Tall Ships. В състезанието, с участието на професионални ветроходци и аматьори се включи и кметът на града Иван Портних. Той се качи на "LZ Яхтинг 1991", която финишира четвърта. Първа завърши "Ичи Гучи" от Бургас, след нея "Петра". Трета се класира "Блумеджик".

Програмата на Tall Ships продължава с презентация на Мобилна точка за културни контакти "МоТо". В сглобената от палети конструкция зрители на регатата могат да оставят своите артистични послания в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.
В първата вечер от официалния старт на грандиозното морско събитие, на което Варна е домакин, на сцената на пристанището ще се качи Графа. Концертът започва в 20 часа.

Програмата на Tall Ships от 30 април до 3 май »