Пристигна гигантът "Мир", очакваме "Седов" и "Крузенщерн"

Всички ветроходи приемат посетители на борда си безплатно до 2 май в часовете от 10:00 до 18:00 с прекъсване за обедна почивка за екипажите

Руският ветроходен кораб "Мир" акостира на Морска гара за участието си в регатата "Тол Шипс“ 2014 снощи. 108-метровият гигант беше посрещнат от мнозина жители и гости на Варна, които запечатахa момента с фотоапарати, таблети и телефони. Корабът ще се състезава с останалите големи ветроходи от клас "А“ с близо 200 души екипаж.

Тази сутрин на порта акостира луксозният "Ранинг он уейвс". Ветроходите-гиганти "Седов" и "Крузенщерн" пристигат на порт Варна днес. Очаква се "Крузенщерн" да акостира по обед, а 122-метровият "Седов" – в късните следобедни часове поради натоварения трафик на Босфора. Късно снощи пристигна живописният румънски военен ветроход "Мирча", а минути преди него - "Адорнате".

На пристанище Варна от вчера са и забележителният 109-метров "Надежда" и пакистанският ветроход "Рах Навар" и турският "Бодрум".

Всички ветроходи приемат посетители на борда си безплатно до 2 май в часовете от 10:00 до 18:00 с прекъсване за обедна почивка за екипажите.

В същото време на Пристанището работят атракции, заведения и търговски обекти. Достъпът до корабите е само пешеходен, като от днес пред входа на Пристанище Варна работи новооткрит паркинг.

Ветроходите-гиганти "Седов" и "Крузенщерн" пристигат на порт Варна днес. Очаква се "Крузенщерн" да акостира по обед, а 122-метровият "Седов" – в късните следобедни часове поради натоварения трафик на Босфора.

Очаквайте подробни фото и видео репортажи от всички ветроходи и събития на регатата

Подробната програма за днес