Черно море загуби от ЦСКА в София

Спорт

27-04-2014, 18:58

Снимка:

Varnautre.bg / Архив

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Моряците отстъпиха с 0:2

Черно море записа загуба с 0:2 при гостуването си на ЦСКА в срещата от поредния кръг на "А" група. Моряците на Георги Иванов бяха прекършени в разстояние на две минути, след като Иван Стоянов и Ивайло Чочев се разписаха между 36-ата и 38-ата минути.
Емил Гъргоров пък асистира и за двете попадения и отново бе сред най-добрите на терена.
С този успех „червените” се изкачиха до втората позиция и е само на 3 т. от лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко.

Стойчо Младенов заложи на Райс М`Боли на врата. Пред него в защита действаха Апостол Попов и Жереми Фо-Поре като бегове и централните бранители Венцислав Василев, и Джаксън Менди. В средата на терена си партнираха Ивайло Чочев и Стивън Сънди, а по крилата на столичани оперираха Иван Стоянов и Тони Силва. В атака пък Младенов разчиташе на Омар Косоко, който бе подпомаган от Емил Гъргоров.

В същото време под рамката на моряците бе Георги Китанов. Сашо Александров, Стефан Станчев, Кирил Котев и Михаил Венков действаха в отбрана. Полузащитниците Тодор Паланков и Бергонси бяха натоварени с по-дефанзивни функции. Даниел Георгиев и Иван Коконов атакуваха по крилата, а в офанзивен план Гонзо бе дал възможност за изява на Бакари и Георги Божилов.

Срещата на стадион "Българска армия" започна равностойно като в първите 10-ина минути не се случи абсолютно нищо запомнящо се.

Домакините държаха инициативата, но така и не успяваха да пробивят плътната защита на варненци. В 18-ата минута Косоко пробва нестандартен изстрел със задна ножица, който мина над целта.

Десетина минути по-късно Иван Стоянов бе изведен зад отбраната на „зелено-белите”, но притичалият Китанов се намеси вещо и успя да избие в тъч.
Така се стигна до 36-ата минута, в която стражът на гостите капитулира.
Хубава атака на „армейците” Емил Гъргоров намери Стоянов, който с плътен удар препарира Китанов за 1:0.

Само 120 секунди по-късно ЦСКА удвои преднината си с известна доза късмет.
Хубаво двойно подаване между Чочев и Бадема завърши с удар на младия талант, топката рекошира в Кирил Котев и влетя неспасяемо във вратата на „моряците”.
В самия край на първото полувреме Божилов от Черно море стреля в гредата на М`Боли.

След почивката домакините продължиха да диктуват темпото на игра.
В същото време Гонзо замени Даниел Георгиев, а на негово място се появи Валери Домовчийски, който в последните дни лекуваше травма. В 50-ата минута продължителна акция на Чочев завърши с техничен шут, който мина покрай гредата на гостите.
В 60-ата минута дойде и най-дискусионната ситуация, след като алжирският вратар на ЦСКА сргреши детински, предоставяйки топката на Коконов. Играчът на гостите финтира М`Боли, който го събори на земята, но съдията Георги Димитров счете за симулация действията на Коконов и даде знак играта да продължи.

Последваха спокойни минути, в които играта бе съсредоточена в центъра на терена.
В 81-ата минута Димо Атанасов от гостите пробва техничен изстрел, който мина на сантиметри от целта.

Пет минути преди края Фо-Поре си изработи глупав втори жълт картон и остави своите съотборници с човек по-малко. До края срещата се доиграваше и ЦСКА успя да съхрани чистата победа от два гола.

В класирането „червените” вече са 2-и с 67 точки, на 3 от лидера Лудогорец, който е и с два мача по-малко от столичани.

ЦСКА: Мболи, Попов, Василев, Менди, Фо-Поре (ж.к., ч.к.), Сънди, Чочев (62-Маркович), Стоянов, Косоко (53-М.Петров), Гъргоров, Силва

Черно море: Китанов, Александров, Станчев, Котев, Венков, Паланков, Бергонси, Георгиев (46-Домовчийски), Божилов (71-Расим), Коконов (61-Д.Атанасов), Бакари