Променят маршрутите на автобусните линии 9, 109 и 14 в неделя

Мисия Варна

26-04-2014, 18:53

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сериозна автомобилна битка във Варна през уикенда

Затварят и улици за движение на автомобили

Автобусни линии с №9, №109 и №14 във Варна ще се движат по променен маршрут в неделния ден (27 април), съобщава Moreto.net. Промяната се налага заради провеждането на автомобилно състезание "Рали Спринт Варна 2014".

По време на рали състезанието ще бъдат затворени следните пътни участъци:

От 15 и 18 часа за движение ще бъде затворен част от бул."Княз Борис I" - в участъка между Икономически университет и ул."Н.Й.Вапцаров".

В този часови диапазон автобуси с №14 ще се движат след общината по маршрута на автобус №148 /бул."Осми Приморски полк", бул."Васил Левски", сп. Почивка/

Автобуси с №9 и №109 след общината също ще се движат по бул."Осми Приморски полк" и бул."Васил Левски", а в района на "Почивка" ще поемат по обичайния си маршрут.

От 9 до 16 часа за движение ще бъде затворен участъкът от светофара на к.к. Златни пясъци, през Т-образното кръстовище, Аладжа манастир до ж.к. „Виница”. Затворен за движение ще бъде и участъка от разклона за Свободен университет „Черноризец Храбър” до Т-образното кръстовище на пътя Златни пясъци - Аладжа манастир.

По тази причина автобуси с №9 и №109 ще се движат до "Дървения мост" или по възможност до разклона за ВСУ.

 

Освен променените маршрути на автобусните линии, ще има и ограничение за движението на автобили, съобщават от ОДМВР-Варна.

В Първия етап състезателните автомобили ще преминават в участъка от светофара на "Златни пясъци", през Т-образното кръстовище, Аладжа манастир до "Виница".

Тази отсечка от пътя ще бъде затворена от 09:00 часа до 16:00 часа на 27 април. Освен това участъка от разклона за Свободен университет „Черноризец Храбър” – Варна до Т-образното кръстовище също ще бъде затворена за преминаващи автомобили. Там ще бъдат доспускани само зрители. Придвижването МПС ще се осъществява по обходен маршрут през к.к. Златни пясъци.

Вторият етап на ралито ще се проведе в гр. Варна, в района на Дворец на културата и спорта. Поради тази причина движението от "Почивка" в посока центъра на града ще бъде отклонявано по бул. "Васил Левски", а движението от кръстовището до ВИНС – Варна в посока "Златни пясъци" ще бъде преустановено напълно. Няма да бъде разрешено и движението на автомобили в посока бул. "Княз Борис I" от кръстовещето на бул. "Осми Приморски полк" и ул. "Н.Й. Вапцаров". Тези промени ще са валидни от 15:00 часа до 18:00 часа в неделя.

На възлови точки от трасето в градска среда ще бъдат разположени полицейски постове, които да регулират движението и да не допускат пресичане и преминаване през зоната на състезанието.