С коли срещу колите в Морската

Повод за протеста стана решението на Върховния съд

Варненци организират протест във Фейсбук, под надслов "Спри и паркирай на входа на парка, което Върховният съд прие за нормално". Двата входа на Морската градина - до спирка "Акациите" и "Делфинариума" ще бъдат блокирани в 11:30 часа с коли и пешеходци, което ще направи влизането по алеите на коли невъзможно. Повод за организирания протест стана решението на Върховния административен съд да се прекратят безусловно действията на Общинска полиция-Варна по контрол за спазването на забраната за движение на МПС в местността "Салтанат".

С решението си от вчера (24 април), състав на ВАС с председател Фани Найденова отмени постановлението на Административен съд - Варна, който отхвърлиха искането за прекратяване на действията на общинска полиция по спазването на забраната за движение на коли в парка и нареди органите на реда буквално да спрат да следят за колите по алеите.

Инициаторите призовават всички, които са против, докато се разхождат да се разминават с коли, да присъстват на мероприятието, предвидено за утре от 11:30 часа на входовете на парка до "Акациите" и Делфинариума.