Връщат Юнашкия салон на общината

Мисия Варна

25-04-2014, 19:08

Снимка:

© VARNAUTRE.BG / STREET MAN

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Според министърката нямало проблеми местната власт да подготви Спортна зала за Евроволей 2015

Спортното министерство е приключило процедурата по искането на община Варна за връщането на собствеността на Юнашкия салон. Това съобщи министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева на брифинг в резиденция Евксиноград по повод срещата на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

В момента документите са в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето трябва да валидират финалната част на процедурата за прехвърляне на собствеността от държавна към общинска.

Според министър Георгиева срещата на ЧИС протича изключително ползотворно. Акцент в нея е връзката между спорт и младежка заетост, което е част от европейската политика. По този начин могат да се открият и нови работни места, допълни Виктор Цвиркун, генерален секретар на Постоянния международен секретариат на ЧИС.  По думите му дългосрочното сътрудничество в организацията е гаранция за икономически растеж.

Министър Георгиева сподели още, че разчита на община Варна и кмета Иван Портних за своевременно усвояване и инвестиране на отпуснатите от държавата 4,5 млн. евро за ремонта на Двореца на културата и спорта. Според нея нямало проблеми местната власт да подготви съоръжението за домакинството на Евроволей 2015.