Корабът Independent Venture заседнал заради силния вятър

Животът

25-04-2014, 12:31

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кораб заседна в "Аспарухово", изтеглиха го на буксир

Контейнеровозът останал на пристанище Варна Запад само за ден

Заседналият контейнероз Independent Venture e влязъл във варненското пристанище на 24 април в 2:00 часа през нощта. През деня е разтоварил част от контейнерите си и тази сутрин в 8 часа излязъл от Пристанище Варна - Запад, научи Varnautre.bg. Корабът е 167 метра дълъг с дълбочина на газене 9,5 метра. Във Варна е пристигнал от Констанца. 

Причината натовареният контейнеровоз да заседне е силния вятър. Заради голямото вълнение, корабът е бил избутан в страни от фарватера (път на кораба във водното пространство), което е довело до засядането. 

Independent Venture заседна тази сутрин в канала край "Аспарухово". Плавателният съд заора в пясъка край плажа на квартала, малко преди атракционното селище "Фанагория". Два буксира успяха да го изтеглят около 9,25 часа. Около 12 часа корабът излезе от канала. В момента е пуснал котва на "Почивка" и разхождащите се около метеорологичната станция могат да го видят. Корабът е на рейд, за да се провери има ли нанесени повреди от засядането. Ако има по-сериозни щети, на плавателния съд ще се наложи да влезе на ремонт.