Варненци висят по един час на спирка, пишат до Комисията по дискриминация

Мисия Варна

20-04-2014, 13:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В засегнатия район събират подписка, която да изпратят в общината

Точно един час престой на спирката се налага да правят жителите на местността Манастирски рид във Варна, за да се качат на автобус. Местността се намира на главния път за Златни пясъци - бул. "Княз Борис I", но единственият рейс, който минава през спирката, която обслужва района (сп. "Изгрев") е номер 9. Той се движи на 60 минути без значение дали е делник или празник. Останалите линии са отдавна спрени.

"Най-неудобно е когато сутрин бързаме за работа. Автобусът минава в 8 часа сутринта, а крайната му спирка е на центъра. Ако работиш в друг район на града, трябва да хванеш и друг автобус, почти няма вариант, да не закъснееш за работното си място", разказа жена живееща в района. "Не стига, че билетът ни до центъра струва 2,10 лв., даваме по още левче, за да стигаме до работа, а на всичко отгоре и нямаме редовен транспорт", допълни тя. 

Жителите на Манастирски рид вече са започнали събирането на подписка, която да депозират, заедно с искането проблема им да бъде решен. Подписите ще бъдат приложени към писмо до кмета. "Ако общината не направи нищо ще пишем до Комисията по дискриминация. За живеещите отдолу (бел.а. успоредният път през Свободния университет и к.к. "Чайка") автобус 409 минава на 15 минути, а ние висим по един час на спирката. И това ако не е дискриминация?!", завърши жената.