Черно море подчини Левски в София

Спорт

16-04-2014, 17:39

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците удариха "сините" с 2:1

Отборът на Черно море успя да победи като гост тима на Левски с 2:1 в среща от 25-ия кръг на Елитната група до 19 г. Въпреки че отстъпваха в резултата на почивката, "моряците направиха пълен обрат в срещата и само липсата на шанс пред гола им попречи да си тръгнат от столицата с по-категорична победа. Головете за варненци реализираха Сами Миланов и Мартин Костадинов. Двубоят се игра на един от помощните терени на "Герена", а с победата футболистите на треньорския тандем Станислав Стоянов и Иван Николов, свалиха Левски от върха в класирането, където се изкачи тимът на Литекс.

В столицата двата тима изиграха напълно равностойно първо полувреме, като една грешка в отбраната на варненци позволи на Левски да поведе в резултата в последната минута. Веднага след подновяването на играта моряците се активизираха и бързо изравниха. Голът беше дело на Сами Миланов, който в 65-ата минута засече с глава отлично центриране на Карен Мадоян. Натискът на „моряците” продължи и се стигна до победен гол. В 75-ата Кристиян Пешков проби отдясно, върна топката към дузпата, където Мартин Костадинов с премерен удар я заби в мрежата на Левски за 2:1.

След успеха варненци събраха 54 точки и остават на 4-то място. В следващия кръг Черно море приема Видима-Раковски (Севлиево) на стадиона под Аспаруховия мост.

Съставът на Черно море U19: Георги Ставрев, Преслав Дошков, Сами Миланов, Симеон Неделчев, Петко Цанков, Александър Йовчев, Васил Иванов (Петър Петров), Карен Мадоян (Ивелин Лазаров), Мартин Костадинов, Николай Иванов (Енчо Стойков), Кристиян Пешков (Георги Кръстев).