Кошмарен трафик по празниците

Новините

16-04-2014, 06:13

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Най-големи задръствания се очертават в двете посоки по пътищата за Гърция

Изключително натоварен трафик се очаква на 18,19 и 21 април, предупреди шефът на КАТ комисар Антон Антонов.
Най-големи задръствания се очертават в двете посоки по пътищата за Гърция през граничните пунктове Кулата и Илинден (виж картата). Освен българи към южната ни съседка ще пътуват и много румънци.
Проблеми може да възникнат в отсечката София - Перник през Владая, затова полицаите препоръчват на шофьорите да използват магистрала “Люлин”.
Големи колони ще се образуват и заради ремонти. На 67-ия километър на магистрала “Тракия” движението ще става само в две платна, той като няма техническа възможност да се използва аварийната лента като трето. Камионите ще се отклоняват по Подбалканския път през Карлово или по стария път от Пловдив за Пазарджик.
Двупосочно в едното платно ще се кара и в участъка от километър 50-54 на магистрала “Хемус”, близо до тунел “Ечемишка”, където ремонтът е заради свлачище.
Опасни заради потока от Румъния ще бъдат пътищата Русе - Бяла - Велико Търново и Дуранкулак - Варна - Бургас. Особено натоварени там ще са участъците около Обзор и Старо Оряхово. Това е така, тъй като много от автомобилистите, пътуващи от София за Варна предпочитат да минат по магистрала “Тракия” до Бургас, след което да поемат на север.
Въведена е пълна забрана за камиони с тегло над 12 тона по всички пътища, включително и магистралите, от 18 до 20 часа в петък и от 14 до 21 часа в понеделник.
КАТ разгонва нелегални ралита
1023-ма шофьори са били проверени през последните 40 дни за участие в нелегални ралита в София. Акциите на КАТ ще продължат и по Великден, заканиха се пътните полицаи.
Проверени са 963 автомобила и мотоциклети през март и първите 10 дни на април. Катаджиите дебнели главно в районите, в които се събират любители на високи скорости - на бул. “България” и Околовръстното шосе при квартал “Бояна”, на булеварда при ТЕЦ “София” и Военна рампа и др. Съставени са 135 акта и 94 фиша за различни нарушения. 30 от проверените водачи са карали с алкохол - 24 - под 1,2 промила, а 6 - над 1,2 промила. Осем от “състезателите” изобщо не са имали книжки, а пет от колите се оказали неизправни.
През почивните дни от петък до понеделник по пътищата са мобилизирани всички 134 мобилни камери на КАТ. Всеки шофьор, заснет да кара с превишена скорост, ще бъде спиран и ченгетата ще му пишат акт, както препоръча с решение отпреди месец Върховният административен съд. За глоби до 50 лв. нарушителят може да получи и фиш.