Варненските балеринки с 8 купи от DanceStar

Варна Лайф

14-04-2014, 14:09

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще се явят на финалите на световния шампионат DanceStar Masters – Хърватска през месец май

Европейската танцова квалификация DanceStar се проведе в Цел ам Зее, Австрия. В оспорвана надпревара с над 1200 участници от най-добрите балетни школи на Австрия и Германия, балеринките от “Школа балет” с ръководител Татяна Костова представиха достойно Варна и България, като завоюваха 8 купи в стиловете класически, характерни и модерни танци, както и пет квоти, които им дават право да се явят на финалите на световния шампионат DanceStar Masters – Хърватска през месец май.

Спечелените купи са: първо и трето място в раздел класически танци-категория Mini; първо място в раздел характерни танци-категория Mini; първо място в раздел модерни танци в категория Children; трето място в раздел продукция в категория Children.

Успешно се представиха и двете солистки Теодора Гълъбова и Велина Ивайлова, въпреки че се състезаваха с много по-големи от тях съпернички - второ място за Теодора в раздел класически танци в категория Children-от 8,5 до 12,5 г. Тя бе най-малката участничка в групата- само 8 годишна, но е включена в тази възрастова група, тъй като по време на световния шампионат след два месеца ще бъде вече на 8,5 години; Две трети места за 13 годишната Велина Ивайлова в раздели класически и характерни танци в категория Junior -от 12,5 до 16,5 години.

Организираните от европейската танцова организация ESDU конкурси са на изключително високо ниво. Участниците бяха оценявани от осем членно професионално жури от САЩ, Англия, Германия, Австрия, Хърватска, Италия.