Моряк впечатли елитния немски СК Фрайбург

Спорт

12-04-2014, 07:12

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вкарал два гола и направил две асистенции

Офанзивният халф на Черно море Николай Минков e водил занимания в продължение на 3 дни с отбора на немския елитен СК Фрайбург. Това разкри пред varna.utre.bg мениджърът на младока Весел Петров. "Престоя му включваше тренировки с различни възрастови групи, като още на първото занимание с U19, Минков се отличи с 2 гола и направи 2 асистенции за 30 минутна двустранна игра. Технически играчът превъзхождаше, а физически е съизмерим с две години по-големите от него футболисти на германския тим", коментира Петров.

В немския отбор, са останали много доволни от професионализма показан от младия "моряк", както и от неговите качества. От Фрайбург желаят да го наблюдават в мачове на националния отбор в неговата възраст и тогава ще вземат окончателно решение.

“Libereff § Trustworths” - aгенцията, която се грижи за интересите на играча, сподели, че халфът е обект на внимание от страна и на други немски отбори.

След пробите в Германия, Минков прекара 5 дни в базата на ФК Сошо, където се отличи с няколко отбелязани гола и асистенции в двустранните игри, на отборите от школата на френския тим.

Според информация от треньорите на различните възрастови групи, с които юношеския национал тренира, много добро впечатление е напавил резкия демараж и визията му за играта. Младият полузащитник се понравил и с показаната огромна мотивация и професионализъм по време на престоя си, като на Тича очакват и официално становище на френския тим.