Пипнаха крадеца на лалетата пред общината (обновена)

Крими

11-04-2014, 12:55

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Апаш задигна 50 от холандските лалета пред общината

Ефективна присъда постанови Районният съд

Пипнаха крадецa на лалетата пред общината. Във връзка със случая за който Varnautre.bg  съобщи, за кражба на цветя (лалета, сорт "Селеста", засадени в градинките пред общината), от полицията са провели незабавни оперативно-издирвателни дейности. В резултат на тях е задържан извършителят - А.Й., на 32 години, осъждан, от град Варна. По случая е образувано незабавно полицейско производство, а А.Й. е задържан за срок от 72 часа.

+

В незабавно производство, след постигнато споразумение, Районен съд-Варна наложи ефективно наказание на 32-годишният А. Йорданов. Мъжът е признал вината си за извършения от него опит за кражба на 34 броя лалета с луковици от холандския сорт "Селеста" и 38 лалета без луковици от същия сорт, на обща стойност 171 лева.

Опитът за кражбата е предотвратен по подаден сигнал от видеонаблюдението, като дежурен служител на общината е заварил на място подсъдимия да изравя лалетата.

За конкретното деяние Районният съд постанови 3 месеца лишаване от свобода, при първоначално строг режим в затвора. Споразумението е влязло в сила веднага.