Фирми се готвят за бизнес с Китай на среща във Варна

Мисия Варна

11-04-2014, 11:48

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

На 12 април от 9,30 часа е стартът на българо-китайския форум

Голям интерес на бизнеса към българо-китайския форум,който ще се проведе в морската столица утре, отчитат организаторите от община Варна.  За участие до момента са регистрирани над 50 представители на 35 фирми за инвестиции и строителство, дизайн и архитектура, спедиция, логистика, фрахтоване, туризъм, IT технологии, мобилни и телекомуникационни технологии, ВЕИ, екология, енергетика, ранително-вкусова, маркетинг, реклама, консултантски услуги, образование, търговия и други.

Срещата е насрочена за 12 -ти април (събота) от 9,30 ч. в Градската Художествена Галерия "Борис Георгиев". По време на форума ще бъде представена Седмицата за икономически и културен обмен, която ще се проведе в побратимения ни китайски град Нинбо в периода 8-11 юни тази година.

Седмицата за икономически и културен обмен в гр. Нинбо се провежда в рамките на "Годината за промоция на бизнеса и инвестициите между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, резултат от подписаните през ноември 2013 г. в Букурещ „Насоки за развитие на сътрудничеството между Китай и ЦИЕ".

По време на събитието ще бъдат организирани форуми, сред които са търговско-икономически симпозиум, изложение на потребителски стоки и услуги, конференции в сферите здравеопазване, образование и туризъм, както и форум на кметовете, които да стимулират обменът и сътрудничеството в съответните сфери, търговията и развитието на туризма в двата града.