Съдът разрешил ремонта на Спортна зала

Мисия Варна

10-04-2014, 15:22

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дворецът ще трябва да плати санкция от 20 000 лева на обжалващата фирма, ако проектирането и ремонтът стартират въпреки забраната на КЗК, а в последствие ВАС потвърди решението й

Върховният административен съд е разрешил ремонта на Спортна зала да започне. Това съобщи прокуристът на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев на днешното заседание на комисията по собственост към Общинския съвет на Варна. Вчера ВАС е постановил допускането на предварителното изпълнение, въпреки решението на Комисията за защита на конкуренцията. Според КЗК фирмата, класирала се първа е трябвало да бъде отстранена още преди отварянето на ценовите оферти, защото не отговаря на условията на конкурса. Така решението работата да се възложи на "Ателие Серафимов Архитекти" ООД беше обявено за незаконно. То бе обжалвано от класиралите се втори - "Тилев архитекти" ООД, които са изпълнители на зала "Арена Армееец" в София. 

Според Варчев и екипът му от юристи обаче, процедурата при избор на изпълнител е спазена и ремонтът трябва да започне в срок. Стана ясно и че, Дворецът ще трябва да плати санкция от 20 000 лева на обжалващата фирма, ако проектирането и ремонтът стартират въпреки забраната на КЗК, а в последствие ВАС потвърди решението й.