Орела скочи на Инжстрой, спряха водата на Коритото

Спорт

10-04-2014, 12:48

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орела в ложите на "Лудогорец Арена" с мистериозния спонсор на Спартак

"Никой няма да инвестира в Спартак за едно нищо", избухна наставникът на соколите

Треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела се изказа остро срещу бившите собственици на футболния клуб и настоящите управници на Спортния комплекс - Инжстрой. Орела бе категоричен, че нито един инвеститор няма да дойде с парите си в клуба, след като не му дават нищо насреща.

"Все още стадион Спартак се води собственост на Инжстрой, въпреки че има решение той да бъде прехвърлен на футболния клуб. От Управителния съвет на клуба все още не са подписали това решение и затова Спартак на документи не разполага със собствен стадион. И да ни го дадат за 100 г. има клауза в договора, с която може да се развали сделката с едномесечно предизвестие" - започна Орела и продължи - "Не е нормално да притежаваш всичко и да не изпълняваш поне минимални ангажименти”.

Той изрази своето разочарование и от състоянието на тревното покритие на клубния стадион. "Отвратителен е. Не може да се играе бърз футбол на него. Момчетата започнаха да имат болки в кръста, в ахилеса и т.н. Скоро някой ще получи сериозна контузия. Нямаме широчина на състава и се нуждая от всички футболисти. Каква А група? С този терен няма да ни пуснат и в А окръжна”, коментира Атанасов.

Той разкри, че собственикът на стадиона е спрял водата и служителите не могат да поливат тревата. "Трагично е. Вземат вода от тенис кортовете. Вчера даже беше полята 1/3 от терена. На този периметър какво да играем? Футзал ли?", запита Орела.

Атанасов добави, че все още не мисли за селекция за следващия сезон, тъй като бъдещето на Спартак не е ясно. „Има доста негативни елементи, които не искат да сме в добро състояние. Отборът трябва да е обезпечен финансово, за да мислим за нещо по-сериозно. Като свърши сезонът, ще мисля за продължението”, заяви Атанасов, като намекна, че може да напусне родния си клуб.