30 компании ще предложат работа и стажове на варненски студенти

Животът

10-04-2014, 09:26

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Бизнесът и Икономически университет – Варна в обща инициатива

Форум "Кариери 2014" ще се проведе на 14 и 15 април в Икономически университет – Варна. Участие са заявили 30 международни, национални и местни компании, които ще предложат на студентите стажове и/или възможност за работа в различни области за кариерно развитие.

Кампанията по популяризиране на форума започна с интерактивен метод с предизвикателен призив към студентите "Не позволявай това да се случи с теб! Покажи себе си!"

Макетът на човек, скрит измежду купища обяви за работа, предизвика голям интерес сред студентите на университета. Мотото, под което ще премине предстоящият форум, също е отражение на предизвикателството: "Имаш възможност да покажеш себе си!". Целта на Кариерния център е да фокусира вниманието върху потребността от пряк диалог между студенти и работодатели - един от най-успешните методи за насочване в сфера, длъжност и избор на организация-работодател.

Успешната реализация на студентите по време и след приключване на обучението им в Икономически университет – Варна е приоритет на ръководството на висшето училище. Форумът тази година ще бъде официално открит от ректора проф. Пламен Илиев на 14 април в 10:00ч. Вратите на университета ще бъдат отворени за всички настоящи и завършили студенти, които проявяват желание да се срещнат със свои потенциални работодатели.