Орела в ложите на "Лудогорец Арена" с мистериозния спонсор на Спартак

Спорт

09-04-2014, 22:17

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Изгледаха победата на Лудогорец над Левски с 2:0

Наставникът на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела изгледа от ложите на Лудогорец Арена двубоят от 32-ия кръг на "А" група между отборите на Лудогорец и Левски (2:0). Той бе в компанията на Коста Милев, който е един от многото спонсори на Лудогорец, а и според близки до клуба от "Селиолу" неофициално е поел от части издръжката на Спартак през пролетта. Засега няма официална информация в клуба да влизат други финансови средства освен онези 200 хил. лева, предвидени в бюджета на Общината.

Припомняме, че в началото на декември името на Коста Милев бе спрягано като новия мераклия да вземе ФК Спартак 1918. Той е търговец на гориво, който зарежда по договор БМФ на Кирил Домусчиев и по тази линия се явява и спонсор на Лудогорец.

Тогава Милев при неколкократните си срещи с предишния собственик на Спартак Пламен Стилиянов поиска стадион "Спартак" със залата, както и административната сграда към булеварда до игрищата на Спортен комплекс Спартак, като в замяна на това ще финансира отбора. Това бе обявено и от тогавашния наставник на Спартак Георги Иванов-Геша. Милев поиска също да влезе в Управителния съвет на Спартак още при избирането му в края на миналата година, но това така и не се случи.

Въпреки това, Милев не изпуска мач на Спартак от началото на пролетта и се превърна в един от най-големите привърженици на възродения от Орела и компания варненски отбор.