Адвокат на "Килърите" стана европейски шампион по Джу-джуцу

Спорт

07-04-2014, 11:17

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Георги Стефанов отвя конкуренцията в Рим

Варненецът Георги Стефанов завоюва европейска титла по Джу-джуцу на състезание в Рим, което се проведе през уикенда, научи Varnautre.bg. Там Стефанов отвя конкуренцията в своята категория и грабна златния медал. Той е брат на президента на миналогодишния шампион по плажен футбол Одесос-Хирдоремонт - Добрин Стефанов, който в момента е футболен съдия. Името на европейския шампион нашумя покрай делото "Kилърите", в което Стефанов защитава един от подсъдимите. 37-годишният боец е юрист от над 10 години.

Георги тренира бокс и кикбокс от ранна детска възраст, като в юношеските си години е неколкократен шампион в тези два спорта. В последствие продължава да тренира, но не участва на състезание. Едва миналата година започва да се занимава с Джу-джуцу, като още в първите си състезания демонстрира дух и качества на победител.

На местно ниво Георги Стефанов остава непобеден, след което заминава на силен турнир в Сърбия. Там постига две победи, като се превръща във фаворит за златния медал. Контузия обаче, не позволява на варненския състезател да продължи състезанието.