Движението по "Цар Освободител" вече в едно платно и до "Отец Паисий"

Животът

06-04-2014, 12:51

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Пет големи пътни ремонта текат в момента във Варна

От снощи движението по "Цар Овободител" се извършва само в едното платно по цялото протежение на булеварда от "Княз Борис I" до ул. "Отец Паисий". Между Икономическия унивеситет и Червения площад вчера и днес усилено южното платно се асфалтира след като в този участък бяха подменени водопроводът и връзките му към всяка жилищна сграда. Тук вече приключи подмяната на тротоарните плочи. Приключва цялостна подмяна на подземната комуникационна и ВиК система се извършва пък в частта от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Генерал Колев“. До края на май ще бъде приключен и ремонтът на северното платно в участъка от Икономическия университет до кръстовището с ул. "Отец Паисий". 


Към момента ремонтни дейности текат също и на бул. „Трети Март“ и ул. „Никола Вапцаров“.

Ремонтът на най-разбития варненски булевард „Трети март“, чиито старт беше даден в деня на националния празник на България, върви по план. Строителните дейности, които се извършват в момента, обхващат подмяната на подземните комуникации – ВиК, дъждовно отводняване, газификация и отпадни води. Следващите стъпки предвиждат основен ремонт на пътните платна, на тротоарите и бордюрите. Очаква се строителната фирма да приключи дейностите по възстановяването на булеварда до края на юни.

До първи май трябва да приключи полагането на последния износоустойчив асфалтов слой по протежението на ул. „Брегалница“. Ремонтът, който беше временно преустановен поради влошени атмосферни условия, включва цялостна подмяна на подземната инфраструктура и подмяна на тротоарните настилки, подходите на които са пригодени за майки с детски колички и хора с увреждания.

Строителните работи, свързани с изгражането идането на тласкателя на канализационна помпена станция „Акациите”, приключиха в частта от бул. „Княз Борис I“ до бул. „Осми Приморски полк“ – ул. „Никола Вапцаров“. Цялостно асфалтиране на улицата с ремонт на тротоарите и градинките тук може да има едва след приключването и отчитането на проекта, финансиран по европейска програма. Договорът по него е сключен преди 2 години и включва единствено възстановяване на прокопаната част от настилката. Община Варна не може да започне цялостно преасфалтиране тук преди края на проекта, заради ограниченията за двойно финансиране в правилата на европрограмите.

В началото на следващата седмица стартира основен ремонт ул. „Акад. А. Сахаров“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Графикът на ремонтните дейности предвижда те да приключат до края на месец май. Проектът е на стойност 684 795.33 лв

Продължава и работа по разширяване на паркинга до жп гарата, който трябва да осигури общо 150 паркоместа за автомобили и 6 за автобуси. Ремонтът е на стойност 1,5 млн. лв., а средствата са осигурени по програма „Джесика“. Той трябва да приключи до старта на международната регата Тол шипс, която започва на 30-ти април.