Съветник напуска групата на Янко Станев

Мисия Варна

04-04-2014, 15:20

Снимка:

ВарнаУтре/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

В Общинския съвет обаче не знаят

Общинският съветник от ОБТ Тодор Мутафов вече няма да е част от групата СДС-ДА на Янко Станев в местния парламент. Това заяви самият той днес, когато беше представен като коалиционен партньор на гражданска инициатива АБВ във Варна. Според Мутафов той бил подал заявление за напускане на групата още на 15 март.

Проверка на varna.utre.bg в канцеларията на Общинския съвет обаче показа, че там няма официално депозиран документ за излизане от някоя от групите на който и да е от представителите на партиите въпреки многобройните размествания в политическото пространство от последните дни.

Заявление за напускане на СДС-ДА не е подал и Илия Кафалийски, въпреки че партията му Гергьовден вече е част от партньорите на "България без цензура". Лично Николай Бареков заяви тази седмица във Варна, че не желае Кафалийски в редиците си заради това, че работи рамо до рамо с Янко Станев в местния парламент. Лидерът на "ББЦ" беше по-уклончив по отношение на съветниците от БАСТА, за които каза, че внимателно ще прецени дали лошите сигнали срещу тях не са много и основателни. Ден по-късно той обяви, че двамата бивши гербаджии в местния парламент Марио Шиваров и Марина Карапетян ще работят като представители на гражданското общество, а не на ББЦ.