Непълнолетен обра познати след купон с тях

Крими

03-04-2014, 15:37

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Задигнал телефон и пари

15-годишен ученик, задигнал мобилен телефон и портмоне с 498 лева от познати. Кражбата  е извършена вечерта на 26 юли миналата година от частен дом във варненско село. Непълнолетният присъствал на купон, където били и собствениците на жилището. Той се възползвал от тяхната временна ангажираност, отишъл до дома им, като през отворен прозорец проникнал вътре и извършил кражбата.

Общата стойност на задигнатото е 526 лева. Няколко седмици след престъплението бил установен извършителят, който върнал чуждия телефон на собственика му и показал на полицейските служители къде е изхвърлил празното портмоне.

15-годишният С.Г. е неосъждан досега, но са му налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. За извършената кражба Варненският районен съд му наложи 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.