Започва регистрацията в ЦИК за евровота

Новините

03-04-2014, 11:27

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евроизбори без контролиран вот

До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината

Започва регистрацията в ЦИК на партиите и коалициите за участие в изборите за Европейски парламент. Той ще завърши на 9 април, включително. Срокът за инициативните комитети е до 14 април, а окончателните кандидатски листи ще са ясни до 22 април. До тази дата те могат да поискат да бъде заличена тяхната регистрацията за участие в изборите.

За участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.:
- партиите и коалициите внасят безлихвен депозит в размер на 2500 (две хиляди и петстотин) лева;
- инициативните комитети внасят безлихвен депозит в размер на 100 (сто) лева.
Депозитите се внасят по сметка на Централната избирателна комисия в Българска народна банка, както следва:
IBAN: BG85 BNBG 9661 3300 1070 03
BIC: BNBGBGSD

Депозитите, внасяни в брой на касите в Българска народна банка, се приемат всеки работен ден до 15,45 ч., с изключение на 9 и 14 април 2014 г., когато приемането се удължава до 17,00 ч. За внесения безлихвен депозит в брой се дължи такса съгласно „Тарифа за таксите, които БНБ събира за обслужване на клиенти с банкноти и монети".

Внасянето на депозити чрез другите банки се извършва в рамките на работното време на съответната банка.

На 9 и 14 април 2014 г. преводите на депозитите, извършвани от другите банки чрез БИСЕРА, ще се приемат до 14,00 ч., а чрез РИНГС - до 16,00 ч.

По традиция най-нетърпеливите за внасяне на регистрация са от ГЕРБ. Активисти от младежката организация на партията дежурят денонощно пред входа на ЦИК, за да се регистрират като номер 1 за изборите за Европарламент. За 9 часа е насрочено внасянето на документите на ГЕРБ за регистрацията за евровота.

До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати и ще ги обяви./News.bg/