50 българи стават част от екипажите в Tall Ships

Мисия Варна

02-04-2014, 13:59

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парад на екипажите оцветява централните улици на Варна

Състезания, концерти и парад на Tall Ships

Всеки, който някога е искал да стане моряк или капитан на голям кораб, сега има уникалната възможност да осъществи детската си мечта

Първата за България Практикантска програма започва заедно със старта на регатата Tall Ships на 30 април във Варна. Тя е достъпна за всички желаещи любители на ветроходството. Организаторът на събитието - международната организация Sail Training International (STI), отпуска квота за 50 българи, които ще бъдат разпределени на ветроходите, за да да вземат участие в Регатата като част от екипажите. Единственото изискване за практикантите е да имат навършени 16 години - без значение от пола, образованието, професията и способностите им.

От Варна, през Новоросийск и Сочи, до Констанца, кандидат-моряците ще бъдат неизменна част от корабните екипажи и ще преминат последователно обучение през всички позиции – от юнга до боцман и кормчия. През цялото време те ще бъдат наблюдавани и подпомагани от професионалисти, а ежедневните им уроци и задачи ще включват както плаване, управление и навигиране, така и готвене, чистене и други "домакински" задължения. Идеалната цел на инициативата е участниците в програмата да се слеят с корабния живот, да усетят духа му и позитивната промяна след всичко преживяно.

Ветроходството е приключение, философия на живот, начин да се изправиш срещу природните сили и да се справиш с предизвикателствата, които те отправят – както физически, така и емоционални. Практикантската програма на STI използва тази философия не само като обучение по ветроходство, но и като средство, чрез което хората да се научат да приемат другите, без значение от тяхната националност, социален или културен произход, да се научат да се справят с различни предизвикателства, да изпитат себе си, да се научат да поемат премерени рискове и да оценят стойността на екипната работа.

Всеки, който някога е искал да стане моряк или капитан на голям кораб, сега има уникалната възможност да осъществи детската си мечта и да изживее едно истинско морско приключение. Как да се включат в Практикантската програма на SCF Black Sea Tall Ships 2014 заинтересованите могат да разберат тук »»