Лошите кредити отиват в историята

Парите

01-04-2014, 13:45

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Хампарцумян в прединфарктно състояние

Народното събрание прие на първо четене дълго отлагания закон за фалит на физическо лице. Всички лоши кредити отпадат, а кредитополучателите най-накрая ще могат да дишат спокойно и да започнат на чисто. Единственият минус е, че в следващите 10 години, хората, чиито лоши кредити са отписани като вземания, няма да могат да теглят нови.

Предложението е прието с помощта на "златния пръст" на Волен Сидеров, който в пристъп на инцидентен далтонизъм объркал червения бутон със зеления. Днес той излезе с официална декларация, в която поднася извиненията си, че е подкрепил толкова популистки закон.

От парламентарната група на банковото лоби  са напуснали възмутено сесията на Народното събрание, обяснявайки, че не знаели какво точно гласуват, защото не са били инструктирани навреме. Те са се срещнали с представители на банките, които от своя страна са заявили готовност за протестни действия и гражданско неподчинение. Останалите в залата 7 депутата от всички парламентарни групи, няколко часа обсъждаха от кога точно да влезе в сила решението и дали да не го направят със задна дата от началото на кризата и така да компенсират всички пострадали от нея.

Топ банкерът Левон Хампарцумян е в прединфарктно състояние от новината и лежи под медицинско наблюдение в апартамента си на Френската ривиера, пиейки поредното мартини с три маслинки.  

От Организацията на българските банкери излязоха с резолюция в която обявиха санкции срещу приетия закон. Отсега нататък се слага тотален край на кредитите за депутати с преференциални за тях условия. Политиците вече няма да се възползват от тегленето на необезпечени и необявени суми с неуточнен гратисен период на изплащане.

Освен това от банковия сектор са отменили всички придобивки, на които се радват сега настоящи и бъдещи депутати. В резултат Николай Бареков е изгонен от къщата си за 1 милион и в момента се намира в двустаен апартамент в "Люлин" на последен етаж и със спряно парно.

В момента пред Народното събрание се провежда в протест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Млади, умни и креативни протестиращи са заобградили парламента в жива верига и не позволяват на полудялата тълпа банкери да влязат в сградата и да се саморазправят с народните избраници.

И още веднъж - честит Първи април!