Глобално асфалтиране - преместете колите!

Мисия Варна

01-04-2014, 00:43

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

До полунощ всички улици трябва да са чисти от МПС и пешеходци

Всички варненски шофьори трябва да преместят колите си днес. След 00.00 часа тази нощ нито едно превозно средство не трябва да бъде паркирано по улиците на града, съобщават от общинската администрация. Ограничението е за паркиране както върху платното, така и върху тротоарите. То се налага заради започващо повсевместно преасфалтиране на пътните артерии в града.

Валяци и багери ще атакуват улиците точно в полунощ. Изключение правят само булевардите и улиците, които са претърпели основна реконструкция след 1.01.2012 г. За всички водачи, които не разполагат със собствен гараж или паркомясто в двор или подземен паркинг, са осигурени места във временния обществен паркинг в местността "Самодивски поляни" край Варна. Специални указателни табели след изхода на града по стария път за София ще указват посоката към новоуредения автополигон.

За да бъдат избегнати задръствания при изтегляне на автомобилите, се въвежда график по райони за предвижването им към временния паркинг. От 17 до 18 часа на запад ще потеглят превозните средства от северните части на район "Приморски" - "Виница", "Траката". "Евксиноград" и "Чайка". От 18 до 19 часа идва ред на шофьорите от "Левски", "Цветния квартал", "Изгрев" и района на генералите, Окръжна болница, "Червения площад". В 19 часа започва изтеглянето на живущите в район "Одесос", а в 20 часа - на "Аспарухово". В 21 часа тръгват колите от "Трошево", "Максуда" и "Възраждане", а в 22 часа - тези от останалата част на район "Малдост". Последният час от асфаловата офанзива е за владиславовци.

За връщане на водачите до домовете им са организирани автобуси на "Градски транспорт" АД. Умоляват се всички шофьори да не взимат пътници в колите си, за да не се претоварват автобусите на връщане.

Заради причиненото неудобство всеки водач ще получи по 5 литра безплатно гориво - бонус от общината.

По време на акцията се умоляват гражданите на Варна да избягват движение по улиците и като пешеходци.

Краят на офанзивата по подмяна на настилките в града ще бъде оповестена с едноминутен сигнал на аварийните сирени на Гражданска защита. След това водачите ще могат да върнат колите си в града при спазване на същия график.