Април идва с температури от 3 до 26 градуса

Животът

29-03-2014, 12:46

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Хубаво време ни очаква по време на Великденските празници

Тази година април ще бъде топъл, но няма няма да липсват валежи. През идния месец ни очакват минимални температури между 3-4 градуса, а максималните ще достигнат до 25-26 градуса.

Синоптиците предвиждат средната месечна температура да продължи бавно да се покачва, тенденция започнала от предходния месец - март. Градусите в равнините ще са между 12 и 14, а по Черноморието температурата ще се движи между 10 - 11 градуса. В планините - около 7 градуса.

Валежите ще бъдат малко над и около нормата за април, в равнините ще достигнат до 75 литра на квадратен метър, а в планините 105-115 л/кв . м. Атмосферните процеси ще са изключително динамични, факт който определя променливото време през април.

В първите дни на април, ще се наблюдава повишение на температурите с 3 до 5 градуса.През втората и третата десетдневка времето ще преобладава облачно.

Понижение на температурата с 1-3 градуса се очаква в края на месеца. Очакват се няколко дъждовни дни, но ще изпратим месеца със слънце. Хубаво време ще ни радва и за Великденските празници.