"Магoвете" с много важна победа над МФК Тича

Интригата за класиране на баражите се запазва и в последния кръг

Отборът на МФК МАГ успя да победи основния си конкурент за четвъртото място в шампионата на Варна, което дава право на участие в баражи за класиране за плейофите от държавното първенство. Маговете се наложиха с 4:3 в среща от 13-ия кръг във Варна, която бе доста динамична, като победният гол за тима, воден от Свилен Иванов, падна 10 секунди преди края.

Два гола за успеха реализира Петко Петков, а по един добавиха Ивайло Станчев и Николай Пенев. За Тича пък точни бяха Валентин Василев, Стоян Танев и Диян Атанасов. След тази среща Тича остава на 4-а позиция с 17 т., а МАГ се намира на 5-о място с актив от 15 т.

Така четвъртият в крайното подреждане ще стане ясен след изиграването на срещите от последния кръг на шампионата във Варна, който обещава да е доста интересен. Тича и МАГ се изправят срещу двата най-силни тима във Варна, съответно Черно море Мания и Гранд Про.

"Маговете" се нуждаят от задължителна победа срещу тима на Димитър Пантев, за да се класират за баражите, докато Тича ги оправя и равенство, тъй като имат по-добри показатели в преките двубои.

В друга среща от кръга Черно море Мания разгроми Феникси с 9:1, а в изтеглен мач от последния кръг Гранд про също постигна разгромен успех срещу Спартак. "Професионалистите се наложиха с 8:1.