1114 работни места за сезона предлагат на младежите във Варна

Животът

20-03-2014, 14:22

Снимка:

© Varnautre.bg | Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсят работа на варненски младежи

Най-много свободни работни места са обявени за администратори, бармани, сервитьори, готвачи, сладкари, спасители...

1114 свободни места за сезонна работа обявиха работодатели по време на трудовата борса, която се проведе във Варна в сряда, организирана от Агенцията по заетостта (АЗ).

Най-много свободни работни места са обявени за администратори, бармани, сервитьори, готвачи и помощник готвачи, сладкари, спасители, камериери, пиколо, озеленители и градинари, касиери, продавач-консултанти, работници поддръжка и др.

"Радва ме фактът, че борсата преминава при двойно по-голям интерес от страна на работодателите в сравнение с миналата година. Още повече, че обявените свободни работни места са от реалния сектор", обяви Асен Ангелов, изпълнителен директор на агенцията. Свои представители на борсата бяха изпратили общо 45 компании. Миналата година техният брой е бил около 20. За да разговарят директно с работодателите и да се запознаят с техните конкретни изисквания, дойдоха търсещи работа от общините Варна, Аксаково и Белослав. Борсата посетиха и младежи, които все още се обучават в професионалните гимназии във Варна и имат изявен интерес към туристическия сектор.

Със събитието във Варна АЗ слага началото на серия от общо 128 трудови борси, които ще се проведат до края на тази година, напомни изпълнителният директор на агенцията.

График и на останалите трудови борси, които предстоят до края на месец март »