Леонид Базан е спортист на Варна за февруари

Астери е отбор на месеца, а Василики Кадоглу е №1 на варненското спортно училище

Борецът Леонид Базан спечели приза Спортист на Варна за месец февруари. Той събра 7 гласа от гласовете в традиционното допитване до спортните журналисти в морската столица. Базан успя да се добере до първо място на международния турнир "Дан Колов" (Никола Петров) в кат. 74 кг. в свободния стил. Той отвя конкуренцията на турнира, като по този начин, след 38 години чакане Варна отново има носител на пояса "Дан Колов". На церемонията по награждаването присъства треньорът му от Варна Иван Янков.

За отбор не месец февруари с 5 гласа на перата бе определен клубът по плуване Астери с главен треньор Гергана Василева. КПС Астери стана първи на държавното първенство за момичета и момчета със спечелените общо 20 медала.

Призът за №1 на варненското спортно училище за месец февруари заслужи плувкинята Василики Кадоглу. Тя записа 3 национални рекорда на държавното първенство - 200 м. св.стил, 100 м. съчетано и 200 м. съчетано плуване и спечели 9 първи места на шампионата. Тя е състезател на КПС Астери.