Изверг изнасили психично болен мъж

Крими

18-03-2014, 16:31

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Насилникът остава в ареста

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 28-годишен рецидивист - изнасилвач. Хр. И. е привлечен като обвиняем за престъпление против личността.

Вечерта на 1 ноември миналата година в района на пощата в Аксаково, подсъдимият употребил сила и извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол. Жертвата е с ментални отклонения, от което не разбира свойството и значението на извършеното. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

28-годишният Хр. И. има постоянен адрес, но е бил осъждан два пъти и е търпял наказание лишаване от свобода за подобно посегателство над половата неприкосновеност. С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция за 26 март от 13 часа.