Студио "Да" празнува 24-и рожден ден

Варна Лайф

17-03-2014, 12:10

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Трите концерта са на 17-и и 20-март

24 години от създаването си ще отбележи с три концерта първата българска независима  вокална школа за  млади певци и талантливи деца - студио "Да" във Варна, съобщиха от школата.

Първият е  на 17 март от 18,00 ч. във Военноморски клуб – Варна с най-малките възпитаници на студиото-деца от 4-7 годишна възраст. Те ще представят песни за деца предимно от български композитори.

"Не мога да приема деца на  тази възраст да изпъняват кавъри на чужд език и да пеят текстове, които не разбират, както това се случва и в два от телевизионните формати, които явно имат основно за цел привличане  на  зрителска аудитория-"на всяка цена!", а не възпитанието на децата. А има токова хубави песни от български композитори, от радиоконкурси  и др., авторска продукция,  където децата могат да изявят пълноценно вокалните си качества без да стават нечии имитатори", сподели една от  вокалните педагожки на студиото Женя Петрова.

Детското шлагерно студио ДА имат вече 6 песенни албума и 1 DVD  с авторска музика, като част от песните станаха истински хитове сред най-малките като "Ало, ало Слънчице"," Роклята на мама”. „Зайче" и други  с милиони зрителски посещения  в социалната мрежа YouTube. Те  са написани от създателя на студиото Доно Цветков.

Публиката ще чуе познати детски хитове и от композиторите Кристиян Бояджиев, Красимир Гюлмезов, Васил Делиев и др.

В по-късен час ще бъдат представени и популярни поп-рок  и джаз песни в изпълнение на по-големите възпитаници на студиото и съпровод на пианиста Емил Груев. Сред изпълнителите са Теодора Ганчева, която миналата година изпълни залата на  варненския летен театър за съвместния си концерт с Орлин Павлов, носителката на много песенни награди Елиз Нигохозова, Боян Кунев , както и дебюти на нови имена.

На 20 март отново във Военноморския клуб във Варна ше бъде и концерт-продукцията на децата от студиото  на възраст от 8-14 години. Част от тях са лауреати на международни конкурси и фестивали като  "Звездички” в Македония, "Сан Ремо Джуниър” в Италия, "Роди се звезда" в Унгария и др.Предпремиерно ще прозвучат и нови песни, които Студио ДА ще включи в новият си албум