Варна с наградата "Най-перспективен град"

Новините

17-03-2014, 11:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене у нас за 2013-та година, съобщи Дарик, който за 7-и пореден път е организатор на кампанията съвместно с в. „24 часа”. За първи път в история на наградите, победителите са два града. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерии, на които се базира класацията „Най-добрият град за живеене в България".

Велико Търново печели приза „Най-добрият град за живеене" за първи път в историята на класацията, докато Бургас е определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.

Премиерът Пламен Орешарски връчи голямата награда на кметовете на двата града Даниел Панов и Димитър Николов. Бургас печели наградата на слушателите на Дарик и читателите на в. „24 часа", които за разлика от миналата година единодушно са посочили морския град като най-добрият град за живеене.

Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град", заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Победител в категорията „Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 години е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението

Специален приз - за „Най-бързорастящ град", беше връчен на кмета на Несебър Николай Димитров. Другата специална награда през тази година беше връчена на сръбския Димитровград, за „Най-добър български град извън пределите на страната".

През 2013-та година София е бил „Най-добър бизнес град" и „Най-добър град за културен живот", показва още класацията на Дарик радио и „24 часа".

.Като „Най-зелен град" беше отличен Кюстендил.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"