Започна сезонът на хвърчилата

Във Варна започна подготовката за второто издание на Фестивала на хвърчилата - 16-17 август 2014

Сезонът на хвърчилата вече е в разгара си в някои точки на света. В италианския град Споторно току що приключи Фестивалът на вятъра, провел се на 7,8 и 9 март. Десетки ентусиасти се включиха в пускането на кайтовете, най-вече на животинска тематика. 

Вижте снимки ТУК

Във Варна пък започна подготовката за второто издание на Фестивала на хвърчилата. За участие се допускат производители или майстори, търговски представители (търговци на различни разновидности хвърчила, кайтове, парапланери и други); индивидуални артисти и формации, които биха могли да се включат със свои изпълнения в съпътстващата програма на Фестивала.

Поканени са и детски ателиета, работилници и занимални; любители и професионалисти в демонстрациите и състезанията по време на Парада на хвърчилата – за групови и индивидуални участия любители и професионалисти в демонстрациите за секции водни спортове; индивидуални и групови участници в секции – графити, улични изкуства, йо-йо, моносайкъл, фрийрън, паркур, трикинг и други.

Всеки, който иска да се включи под една или друга форма, трябва да попълни заявка, която да да изпратите най-късно до 15 юни, 2014-та на електронна поща: [email protected]. За потвърждение и координация, организаторите ще се свържат индивидуално с всеки заявил участие във Фестивала, в срок до една седмица от датата на изпратената заявка.

Фестивалът на хвърчилата във Варна ще се случи от 16-ти до 17-ти август на сърф базата на Аспаруховски плаж! Включете се в събитието »

Фестивалът на хвърчилата Варна 2014 подкрепя каузата на Българско дружество за защита на птиците за международно проброяване на белия щъркел.