Непълнолетен с условна заради кражба на бельо и обувки от мола

Крими

10-03-2014, 14:45

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Махнал защитните аларми от пробваните дрехи

18-годишният И.С получи шест месеца условна присъда заради кражби, извършени преди да навърши пълнолетие. Едната в село Старо Оряхово, а другата в магазин на територията на Гранд Мол – Варна. 

На 20 ноември 2012 г., младежът забелязал паркиран товарен автомобил "Ифа" в двор на къща в селото. Решил да открадне акумулаторите му. Необезпокояван той влязъл в двора, повдигнал капака на специално оборудван сандък извън каросерията, където били разположени акумулаторите и ги взел. Веднага след кражбата непълнолетният продал в същото село единия от акумулаторите за сумата от 50 лева.
На 5 май 2013 година подсъдимият, придружаван от свой познат, посетил няколко магазина в мола. Незабелязано в съблекалните премахнал защитни аларми от пробваните дрехи и сложил в раницата си мъжки бермуди, тениска, ръчен часовник и чифт платнени обувки. Една от защитите на откраднатите стоки не била успешно премахната и на излизане от магазина се задействала звуковата сигнализация. Младежите били задържани на място и била уведомена полицията.
И.С. бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.