Подпалиха "Пежо" в Провадия

Крими

10-03-2014, 11:33

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

13 пожара са регистрирани за денонощието, 4 са с преки материални щети

4 пожара с преки материални щети са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Домакинско имущество е било унщожено при пожар в барака на ул. „Искър” в Старо Оряхово на 9 март, около 4:55 часа. Причините за инцидента се установяват. Няма пострадали хора.

Три пожара са гасили огнеборците в деня на жената-8-и март, като за щастие и при трите няма пострадали хора. На този ден около 15:20 часа е възникнал пожар в апартамент на ул. “Неофит Бозвели” във Варна. Причината за пожара е възникнало късо съединение в проточен бойлер Опушени са 5 кв. м стени.

Около 22:05 часа се е запалил лек автомобил “Пежо 106”, паркиран на ул. “Пенчо Славейков” в Провадия. Причините за инцидента се изясняват. Нанесени са значителни щети по преден предната част на автомобила.

След извършен оглед на мястото на инцидента са установени улики за извършен умишлен палеж. Под двигателния отсек е намерено парче плат, напоено със запалителна течност. Проведени са оперативно – издирвателни дейности, в резултат на които е установен и задържан за срок от 24 часа извършителят – Д.М. на 79 г. от гр. Провадия, неосъждан. По случая е образувано досъдебно производство.

Поради небрежно боравене с открит огън се е запалила и купа сено в местност “Балъм дере”.

При още 9 регистрираните пожари в метални контейнери; в комини и в стари автомобилни гуми, не са нанесени преки материални щети.