Гражданинът-репортер: Улица "Злетово" готова да "гълта" още коли (СНИМКИ)

Мисия Варна

08-03-2014, 14:50

Снимка:

Гражданинът-репортер: Живко Тодоров

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кои улици ще бъдат ремонтирани през тази година във Варна

Хората искат или оправяне или затваряне на улицата

Улица "Злетово" в кв. "Аспарухово" във Варна, продължава да отговаря на името си. Изкопаният от дълго време участък, вместо да бъде асфалтиран е само посипан с чакъл и трамбован, алармира читател на Varnautre.bg. На въпросната улица на 21 януари тази година автомобил пропадна в трапа. До стопяването на снега отсечката беше затворена, а след това последва същата процедура - посипване на още чакъл и отново трамбоване. "Прогнозата за следващите няколко дни е лоша. Очакват се дъжд и сняг. След 2-3 дни сигурно някой пак ще пропадне", смята гражданинът-репортер Живко Тодоров, който предостави и снимки на въпросната улица. 

Според хората от района, ако улица най-после не се асфалтира цялостно, е по-добре да бъде затворена, за да няма отново инциденти."Като няма пари общината, затваряйте улицата, слагайте бордюри и никой да не минава от там. Или я оправяте на цяло или въобще няма да я правите", коментира Тодоров. Той настоява общината да вземе мерки за справяне с проблема, като се ангажира с точни и ясни срокове. 

Справка с бюджета на Община Варна показва, че за тази година са предвидени 260 000 лева за - "отводняване на пространство до ДКЦ "Св. Иван Рилски" в Аспарухово с рехабилитация на ул. "Средец" и ул. "Злетово", дъждовна канализация на ул. "Средец" и битова канализация на ул. "Злетово". Именно липсата на съответната подземна инфраструктура е причина за непрекъснатите проблеми на ул. "Злетово".