Мъже обуват токчета срещу насилието над жени

Животът

08-03-2014, 13:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Атрактивното шествие се провежда за втора поредна година у нас

На 8 март мъже обуват високи токчета. Ексцентричната проява е в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие.

Атрактивното шествие се провежда за втора поредна година у нас и е част от международната инициатива "Извърви километър в нейните обувки".

Няколко десетки мъже се включиха в шествието в София, предаде bTV. Сред тях бе и радио водещият Драгомир Симеонов. "На високи токчета се чувствам особено и това е идеята. Трябва да се акцентира върху един проблем – насилието над жени в България е много високо. Около 25% от жените са подавали жалби в полицията, което означава, че реалните числа са по-големи от официалната статистика", коментира той.

"В дни като днешния 8 март проблемите се скриват зад карамфили и рози. Именно на този ден искаме да покажем, че е едно да поздравим жените за извоюваното равноправие, а друго е да можем да влезем в техните обувки”, допълни Симеонов.

"Много хора стават свидетели на домашно насилие, но смятат, че това трябва да остане зад стените на дома. Често дори се смята, че жените са си го заслужили. Искаме да накараме хората да се замислят", посочи Драгомир Симеонов.