Управителят на комплекс "Приморски": Транспарантът на Джорджия е законен

ВИДЕО: По повод жалбата на 13 варненски клуба по плуване срещу рекламно пано и снимки на 15-годишната шампионка Джорджия Кадоглу

Рекламното пано на клуб "Астери", поставено на територията на Плувен комплекс "Приморски", не е в нарушение. Това е установила проверка на служители от отдел "Търговска дейност" на Община Варна, по повод жалбата на 13 варненски клуба по плуване, съобщи днес Марин Маринов, управител на комплекса, по време на днешната комисия по младежки дейности и спорт.  

Маринов коментира още и претенциите на клубовете, относно поставени снимки на Джорджия във фоайето на комплекса: "Имаше разпореждане на г-н Гочев, уведомихме всички клубове, чрез Дирекция "Младежки дейности и спорт", в срок от един месец да предоставят снимков материал на изявени спортисти. Идеята ни беше, с помощта на някоя рекламна агенция, да реализираме един хубав кът за спортната слава на плуването. Само и единствено "Черно море" предостави няколко снимки. И само 2 снимки на Джорджия. Никой друг не е предоставил снимки. И това е цялата истина!".

От клуб "Астери" също коментираха обвиненията на колегите си, като обясниха пред Varnautre.bg, че "на основа на сключен едногодишен договор за реклама срещу регулярна месечна такса на Община Варна клуб "Астери" има право да постави рекламно пано в 1-ва зона. Управителният съвет на клуба взе решение на свое редовно заседание рекламният транспарант да бъде поставен на басейн "Приморски". Прочетете цялото интервю на Гергана Василева »

"Както стана ясно от изказванията, проблем няма и конфликт няма", обобщи темата по време на днешното заседания на комисията по младежки дейности и спорт председателката й Благомира Александрова.

Вижте видеозапис от заседанието