Траян Дянков: Ако го няма напрежението значи, че не живееш с тази игра

ВИДЕО: Не съм свикнал да губя, сподели още капитанът на "соколите"

Играещият помощник-треньор на Спартак Траян Дянков ще се завърне в "Б" група тази събота, след като през последните 6 сезона играеше в елита с Черноморец. Опитният футболист ще облече екипа на "соколите" и ще изведе варненци с капитанската лента срещу Калиакра. Той призна, че приема предстоящите срещи като едно ново предизвикателство.

"Играл съм 3 години в Б група. Два пъти със Спартак и веднъж с Черноморец. Имам и 3 промоции за А група. Тази година няма как да стане вероятно, тъй като ситуацията е малко по-сложна. Не съм свикнал да губя. В момента и като като футболист, и като помощник се опитвам да дам тази моя увереност на играчите. Те трябва да попиват и независимо срещу кой отбор излизат, да играят за победа. Това дали съм в А, или в Б група в момента не от значение за мен. Малко, или много това е едно ново начало. В Б група също има добри отбори и добри футболисти. За мен ще е едно предизвикателство”, коментира Траян Дянков.

Трико добави, че със сигурност в тима на варненци ще има напрежение по време на мача с Калиакра, тъй като това е нормално за старта на всяко едно първенство.

"Ако го няма напрежението, то това означава, че не живееш с тази игра. Опитваме се като треньорски състав да предпазим футболистите от това напрежение, но малко, или много те ще го имат в себе си. Ако бъдат по-разкрепостени и изпълнят ли поставените задачи, ще бъдат постигнати и резултатите”, сподели 37-годишният футболист.