Меркурий бави евролистите

Новините

27-02-2014, 08:07

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Астролози уплашиха партийните шефове

Сянката на Меркурий падна върху евролистите на родните партии. Оказа се, че думата на астролозите тежи повече, отколкото на политолозите и социолозите. Според звездобройците от 7 до 28 февруари сме под лошото влияние на планетата Меркурий. В политически план през този периода не трябвало да се регистрират нови проекти и да се подписват коалиции. Иначе имало риск от фатални грешки. Екзотичната версия за страха от Меркурий под сурдинка бе призната от няколко депутати. "Може и това да ги притеснява", коментира лаконично бавенето на евролистите в БСП и в ГЕРБ Рамадан Аталай (ДПС).

Факт е, че още на 1 март, ден след края на лошото звездно влияние, Сергей Станишев ще надъха европейските социалисти за победа в Рим. 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пък събира своите в НДК за коалиция с ВМРО и ЗНС. Веднага след конгреса в Дъблин на Европейската народна партия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще обяви готовата евролиста на партията. Идеологът на АБВ Георги Първанов също не е обявил кои ще са подгласниците на Ивайло Калфин.

В кулоарите на парламента вече спрягат бъдещите кандидати за евродепутати. Соцлидерът Станишев е сочен за водач на червената листа. В нея са Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достане Лаверн, Светлина Йолчева. От ГЕРБ са абсолютно сигурни, че Томислав Дончев ще оглави листата им за ЕП. Мария Габриел, Моника Панайотова и Андрей Ковачев също са в челните позиции. Кметовете на Варна и Бургас - Иван Портних и Димитър Николов, са получили номинации от своите за евровота. Както и Лиляна Павлова.

ДПС ще са готови с листата си в средата на март, когато ще приключат и събранията по структурите. Отсега се коментира, че екоминистърът Искра Михайлова или Филиз Хюсменова ще дърпат гласове за вота.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)