И в курортите реклама на каузата "Варна - Европейска столица на културата"

Мисия Варна

26-02-2014, 16:29

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Поет бе ангажимент за осигуряване на постоянен информационен поток за интересните събития

Активна рекламна кампания в курортите да популяризира кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Тази задача обедини участниците в заседанието на Обществения съвет по туризъм към община Варна, който се проведе днес. Пред експертите бе направена презентация на кандидатурата, на препоръките по нея, както и очакваните резултати, ако призът бъде спечелен. Бяха обсъдени възможностите и начините за партньорство между общината и туристическия бранш за разпространяване и популяризиране на културната програма на града.

От дирекция "Култура" предложиха да бъдат организирани обучения за екскурзоводи и рецепционисти в хотелите, които да добият умения и знания за представяне на културните форуми във Варна. Поет бе ангажимент за осигуряване на постоянен информационен поток за интересните събития, които се провеждат в морската столица.
Варна премина първата селекция на градовете-кандидати заедно със София, Пловдив и Велико Търново. Следващата апликационна форма общината трябва да внесе в Министерство на културата до 21 юли. В началото на септември четирима членове на журито ще посетят града, за да натрупат впечатления на място, а после ще излязат с препоръки към културното министерство кой от кандидатите може да бъде фаворит.